Irány Siófok!

Az Aranyhídról

Érdemes ezt is tudnia az elhelyezkedésről, ha mellettünk dönt:

  • Az Aranyhíd apartmanok Siófok leglátványosabb, legnépszerűbb részén, az Aranyparton találhatóak, a szállodasoron, a Beszédes József sétányon
  • Az épület 10-15 perc sétára található a nyüzsgő belvárostól, így már kellő nyugalmat, de még belátható távolságot biztosít a tulajdonosok számára a pihenéshez
  • Alig 20 méterre az épülettől van a vízpart: ez a Balaton egyik legszebb szabad-strand szakasza, a zárható kertkapun kilépve máris ide érkezünk
  • Amennyiben nem autóval érkezik, tömegközlekedéssel is könnyen megközelítheti az épületet

A városról

Siófok közel 25.000 fős lakosságával a Balaton legnagyobb városa. A számtalan fesztiválról, kiváló strandokról és nagyszerű vendéglátóhelyről Európa szerte ismert magyar üdülőváros 15 kilométeres partszakaszával hazánk egyik valódi gyöngyszeme. Évről-évre minden nyáron családok ezrei kerekednek fel, hogy néhány napot a hűsítő hullámoktól ölelt, nyugalmat és kikapcsolódást sugárzó településen tölthessenek.

A Somogy megyei település nem véletlenül vált olyan népszerűvé az elmúlt évtizedekben. Nagyszerű fekvésének és páratlan természeti adottságainak köszönhetően már a rómaiak idejében is lakott területként tartották számon. Később számtalan történelmi esemény, fontos kereskedelmi útvonalak megépülése, az ide tervezett Sió-csatorna és az 1968-as várossá nyilvánítás segítette még inkább elő, hogy elnyerhesse mai pezsgő, élettel teli, modern formáját.

A város kiválóan megközelíthető Budapestről az M7-es autópályán, de ha Kaposvár vagy Nagykanizsa irányából érkezünk, akkor is csak egy rövid autóút választ el minket a Balaton fővárosától! Siófok fontos vasúti csomópont, így tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatunk a településre, mindezek mellett pedig még reptér is működik a város területén.

Persze nem csak a fürdővárosok szerelmeseinek lehet jó választás Siófok. Az évente megrendezett fesztiválok, mint a Halfesztivál vagy a Pálinka fesztivál, illetve az itt található múzeumok, mint a Levy Műterem-Galéria jelentős kulturális értékeket vonultatnak fel. Mi lehetne erre a művészetet inspiráló környezetre jobb bizonyíték, mint Vincze Lilla énekesnő, vagy Kálmán Imre zeneszerző neve, akik szintén e város szülöttei.

Siófok a leghíresebb művészek között olyan örök mestereket is megihletett, mint Gárdonyi Géza, aki helyszínéül választotta Hosszú hajú veszedelem című regényének a települést.

Engedje hát meg, hogy a város Önt is elcsábítsa…